Preview Mode Links will not work in preview mode

Sjuksköterskesnack


Välkommen! 

Det här är en inspirerande podcast för dig som funderar på att bli sjuksköterska. Eller kanske är du redan sjuksköterska och nyfiken på vad det finns för olika karriärmöjligheter eller arbetsplatser. Betalt eller obetalt, i Sverige eller över hela världen. Kanske funderar du på att förverkliga en dröm.

Vi gör den här podcasten tillsammans med andra sjuksköterskor som vill dela med sig av sitt yrkesliv. Vi vill utforska våra möjligheter till ett spännande yrkesliv och hjälpa andra sökande genom att glänta på olika dörrar.

                

May 8, 2018

Vägen var slingrig och för Fredrik började det med ett sommarjobb inom äldrevården som fick honom att välja vården och studera till sjuksköterska. Efter examen blev det palliativ vård som sedan övergick till mer akutsjukvård. Från allmänsjuksköterska till narkossjuksköterska och vidare till perfusionist. Fredrik hade siktet inställt under flera år och när aspiranttjänsten kom inom räckhåll var Fredrik inte sen att söka. Idag är han en av ca 50 perfusionister i Sverige. Teknisk, mattematisk och stresstålig är tre viktiga egenskaper.

#danmark #umeå #aspirant #perfusionist #spetskompetens #anestesi #intensivvård #biomedicinskanalytiker #hjärtlungmaskin #ECCMO #sjuksköterskesnack #bästajobbetivärlden

Musik: https://www.bensound.com Funny song