Preview Mode Links will not work in preview mode

Sjuksköterskesnack


Välkommen! 

Det här är en inspirerande podcast för dig som funderar på att bli sjuksköterska. Eller kanske är du redan sjuksköterska och nyfiken på vad det finns för olika karriärmöjligheter eller arbetsplatser. Betalt eller obetalt, i Sverige eller över hela världen. Kanske funderar du på att förverkliga en dröm.

Vi gör den här podcasten tillsammans med andra sjuksköterskor som vill dela med sig av sitt yrkesliv. Vi vill utforska våra möjligheter till ett spännande yrkesliv och hjälpa andra sökande genom att glänta på olika dörrar.

                

Sep 26, 2018

I vårt 47:e avsnitt förflyttar vi oss till en larmcentral, hör Marie berätta om sin arbetsdag på SOS Alarm – ”där finns ingen vanlig dag”. På SOS Alarm hanteras ca 8250 samtal per dygn och det kan vara allt ifrån ormbett, trafikolyckor till drunkning och hjärtstopp. Som sjuksköterska hjälper Marie till med prioriteringar och stöttar larmoperatörerna vid olika samtal. Med hjälp av endast ett sinne, hörseln, bedömer Marie allvarlighetsgraden hos patienten samt vårdbehovet, om polis och brandkår också behövs.

#SOSAlarm #112 #Sjuksköterska #Larmoperatör #lyhörd #nödsamtal #fickringning #ABCDE #SBAR #vitalparametrar #bästajobbetivärlden #sjuksköterskesnack

Musik: https://www.bensound.com Funny song