Preview Mode Links will not work in preview mode

Sjuksköterskesnack


Välkommen! 

Det här är en inspirerande podcast för dig som funderar på att bli sjuksköterska. Eller kanske är du redan sjuksköterska och nyfiken på vad det finns för olika karriärmöjligheter eller arbetsplatser. Betalt eller obetalt, i Sverige eller över hela världen. Kanske funderar du på att förverkliga en dröm.

Vi gör den här podcasten tillsammans med andra sjuksköterskor som vill dela med sig av sitt yrkesliv. Vi vill utforska våra möjligheter till ett spännande yrkesliv och hjälpa andra sökande genom att glänta på olika dörrar.

                

Nov 6, 2019

Att Alice skulle bli sjuksköterska var självklart då hon sedan barnsben iakttagit sin mamma under hennes arbetspass som distriktssjuksköterska. Idag arbetar hon vid Skånes universitetssjukhus i Lund på den Neurologiska akutdagvården. En verksamhet som startade 2013 för att avlasta akutmottagningen och neurologavdelningen. Man genomför undersökningar på patienter med olika former av neurologiska bortfall och gör en bedömning om patienten behöver läggas in eller om de kan åka hem, om de behöver mediciner eller ytterligare undersökningar mm.

#avsnitt87 #ms #mr #neurologi #yrsel #migrän #tia #opticusneurit #remiss #sjuksköterska #läkare #undersköterska #paramedicin #kurator #LP #utredning #diagnostisering #koordinera #ff #nervsystem

Musik: https://www.bensound.com Funny song