Preview Mode Links will not work in preview mode

Sjuksköterskesnack


Välkommen! 

Det här är en inspirerande podcast för dig som funderar på att bli sjuksköterska. Eller kanske är du redan sjuksköterska och nyfiken på vad det finns för olika karriärmöjligheter eller arbetsplatser. Betalt eller obetalt, i Sverige eller över hela världen. Kanske funderar du på att förverkliga en dröm.

Vi gör den här podcasten tillsammans med andra sjuksköterskor som vill dela med sig av sitt yrkesliv. Vi vill utforska våra möjligheter till ett spännande yrkesliv och hjälpa andra sökande genom att glänta på olika dörrar.

                

Aug 13, 2019

I dagens avsnitt pratar vi med Margareta som har varit sjuksköterskeyrket troget hela sitt yrkesverksamma liv. Hon tog sin examen 1968 och 2010 beslutade hon att pensionera sig. Drömmen var att bli förskolelärare, men efter praktik där stod det klart att det inte var hennes grej. Hon valde så småningom sjuksköterskeutbildningen och under sin distriktssköterskeplacering föll poletten ner. 2019 känner hon fortfarande en enorm yrkesstolthet och säger hon att hon har haft världens bästa jobb och skulle hon välja yrkesbana igen skulle hon åter välja sjuksköterskeyrket.

#avsnitt81 #distriktssköterska #sanatorium #kommun #sydöstrasverigessjuksköterskeskola #kalmar #karlskrona #historia #kalmarsödralänslandsting #kalmarnorralänslandsting #kvinnoyrke #beredskap #hurklaradedomsigutanmobiltelefon #vardetbättreförr #tidernaförändras

Musik: https://www.bensound.com Funny song