Preview Mode Links will not work in preview mode

Sjuksköterskesnack


Välkommen! 

Det här är en inspirerande podcast för dig som funderar på att bli sjuksköterska. Eller kanske är du redan sjuksköterska och nyfiken på vad det finns för olika karriärmöjligheter eller arbetsplatser. Betalt eller obetalt, i Sverige eller över hela världen. Kanske funderar du på att förverkliga en dröm.

Vi gör den här podcasten tillsammans med andra sjuksköterskor som vill dela med sig av sitt yrkesliv. Vi vill utforska våra möjligheter till ett spännande yrkesliv och hjälpa andra sökande genom att glänta på olika dörrar.

                

Dec 4, 2019

Marie valde bana redan vid gymnasiet och visste att vården skulle bli hennes framtida karriär. Hon tog sina första stapplande sjuksköterske steg på barnkliniken och hennes sjukskötersketofflor klampade runt där i 30 år. Men hon studerade också under tiden till barnsjuksköterska, neonatal intensivvård, barnmorska. Hon tog också sin Magisterexamen och är även doktorand idag, lite rörigt men ändå helt spikrakt. Så småningom föddes intresset att bedriva utbildning för sjukvårdspersonal och idag arbetar Marie som länsövergripande chef för kliniskt träningscenter med huvuduppdrag att jobba för tryggare medarbetare, kvalité och patientsäkerhet, motverka vårdrelaterade infektioner och skador i vården.

#avsnitt89 #förlossning #barnmorska #neo #chef #sjuksköterska #mångavägar #utveckling #scenarioträning #omvårdnadsansvarig #cepsutbildning #asfyxi #ventilation #ktc #forskning #proact #utbildning #SBAR #MI #e-learning #team


Musik: https://www.bensound.com Funny song