Preview Mode Links will not work in preview mode

Sjuksköterskesnack


Välkommen! 

Det här är en inspirerande podcast för dig som funderar på att bli sjuksköterska. Eller kanske är du redan sjuksköterska och nyfiken på vad det finns för olika karriärmöjligheter eller arbetsplatser. Betalt eller obetalt, i Sverige eller över hela världen. Kanske funderar du på att förverkliga en dröm.

Vi gör den här podcasten tillsammans med andra sjuksköterskor som vill dela med sig av sitt yrkesliv. Vi vill utforska våra möjligheter till ett spännande yrkesliv och hjälpa andra sökande genom att glänta på olika dörrar.

                

May 21, 2019

I 20-års åldern planerade Carola att bli sjuksköterska men hon saknade matematikbetyg och kom helt enkelt inte in. I stället läste hon arkeologi och osteologi. 20 år senare fanns drömmarna kvar och tankarna om att bli sjuksköterska kom tillbaka och 2013 sökte hon sjuksköterskeutbildningen och kom in. Efter 20 år i en akademisk värld som väletablerad osteolog kom Carola att bli en av Sveriges topp tio-experter inom osteologi och ett erkänt namn inom den internationella forskarvärlden. Under studierna funderade hon mycket över sin identitet. Carolas stora drivkraft till sitt stora beslut till karriärbyte var målet att resa ut i världen, att arbeta humanitärt. Ett mål hon fortfarande siktar på när hon fått tillräckligt med erfarenhet som sjuksköterska.

#avsnitt76 #arkeologi #osteologi #humanitärorganisation #universitetslärare #lektor #disputerad #frånherotozero #ben #skelett #ortopedi #infektion #svårigheter #utbildning #drömmar #identitet

Musik: https://www.bensound.com Funny song